Esprit vraagt faillissement aan in België 

Esprit vraagt faillissement aan in België 

De Belgische tak van Esprit heeft faillissement aangevraagd. In totaal sluiten 15 eigen winkels de deuren, waarmee 148 banen worden geschrapt. Dat meldt persbureau Belga.

Volgens de socialistische vakbond BBTK zijn de 148 medewerkers van de eigen winkels op maandag ingelicht. Wel geldt de winkelsluiting alleen voor zelfstandige ondernemers; deze locaties houden voorlopig de deuren geopend.

De faillissementsaanvraag is een gevolg van een 'omvangrijke reorganisatie', waarmee Esprit nog zoveel mogelijk activiteiten probeert te redden. Diverse factoren, zoals vertraagde economische groei, hoge kosten en idem huurprijzen worden genoemd als aanleiding voor de 'onvermijdelijke' sluiting van de 15 winkels in het land. "Die hebben het uiteindelijk onmogelijk gemaakt om de activiteiten in hun huidige structuur voort te zetten in België”, aldus Esprit. 

Zwitserland en Duitsland
De fashionretailer gaat in diverse landen op slot. Het faillissement in België volgt ruim een week nadat de Zwitserse tak van het bedrijf eveneens faillissement heeft aangevraagd. Kort hierna sloot een grote franchisenemer in Duitsland (PTH Group) uit eigen beweging de deuren van 42 winkels. In 2023 het modebedrijf in de donkerrode cijfers terecht, met bijna 4 keer zoveel verlies als in 2022. Omgerekend kwam het bedrijf bijna 300 miljoen euro in de min terecht. 

Hoe het bedrijf er specifiek in Nederland voorstaat, is nog niet bekend. Esprit heeft nog niet op vragen van RetailTrends gereageerd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!