Douglas verlaagt nettoschuld met 1 miljard euro

Douglas verlaagt nettoschuld met 1 miljard euro

De beursgang van Douglas heeft er mede voor gezorgd dat de parfumerieketen zijn nettoschuld met 1 miljard euro kan verlagen. Ook krijgt het bedrijf een kapitaalinjectie van de huidige aandeelhouders.

Douglas heeft met de beursgang en de kapitaalinjectie 675 miljoen euro opgehaald. Dat is wel een stuk minder dan de parfumerieketen had gehoopt. Het bedrijf wilde met onder meer met de uitgifte van zo’n 32,7 miljoen aandelen 907 miljoen euro op te halen.

Douglas meldt verder dat het bedrijf in totaal nog 1,6 miljard euro aan nieuwe financiering krijgt. Daarmee wil het bedrijf zijn resterende bestaande schulden van 1,3 miljard euro verder aflossen. Zo kan het bedrijf op de middellange termijn ook dividend gaan uitkeren.

Kwartaalcijfers
Naast de beursgang groeide Douglas in het eerste kwartaal verder door. Het bedrijf noteerde 11,5 procent groei in totaalomzet. In de fysieke winkels was de omzetgroei 12 procent en online 10,7 procent. Het gaat hier nog wel om voorlopige cijfers.

Douglas is in handen van familie Kreke en private-equityhuis CVC. Douglas heeft zo’n 1850 winkels in 22 landen. In Nederland zijn er ongeveer 100 filialen. De keten staat onder leiding van ceo Sander van der Laan (ex-Action).

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!