Gucci-moeder verwacht dat winst met bijna helft daalt

Gucci-moeder verwacht dat winst met bijna helft daalt

Kering, de luxegroep waar onder andere Gucci onder valt, voorspelt een operationele winstdaling van tussen de 40 en 45 procent in het eerste halfjaar van 2024. Met een dubbelcijferige omzetdaling in het eerste kwartaal, zet het bedrijf de lijn van 2023 voort.

Het luxe-imperium van de Franse miljardair François Pinault heeft vooral last van de slechte verkopen van Gucci. Het merk noteert 2,1 miljard euro omzet, een daling van 18 procent ten opzichte van  het eerste kwartaal van vorig jaar. De luxegroep heeft naast Gucci ook nog grote merken als Yves Saint Laurent en Bottega Veneta in het portfolio. Gucci is goed voor ongeveer de helft van de omzet van de groep.

Het bedrijf zag de consumentenvraag in West-Europa, Noord-Amerika en Japan afnemen. De totale groep verkocht in totaal 11 procent minder producten. De luxegroep wijt dit aan de herpositionering van de producten die het verkoopt. De effecten daarvan zijn voorlopig negatief.

Waar de merken van Kering het afgelopen jaar heel erg onder druk staan, heeft concurrent Hermès daar geen last van. Uit de meest recente cijfers bleek dat het luxemerk zijn omzet met 21 procent zag stijgen en de winst met 28 procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!