Doorstart Sprinter-winkels nog niet rond

Doorstart Sprinter-winkels nog niet rond

Er is nog geen overeenkomst gesloten tussen Sprinter en het moederbedrijf van Sports World over de overname van het aantal winkels. Dat blijkt uit het meest recente faillissementsverslag van moederbedrijf Sports Unlimited Retail, dat als eerst door RTL werd opgemerkt.

De Britse Frasers Group, moederbedrijf van Sports World, was naar eigen zeggen halverwege april al in een vergevorderd stadium over de overname van 10 van de 12 Sprinter-vestigingen, maar beide partijen zijn dus nog niet tot een akkoord gekomen. Ook de Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft nog geen toestemming verleend voor de overname.

Frasers Group wil graag zijn footprint in het Nederlandse sportretaillandschap vergroten. Naast de 10 Sprinter-vestigingen heeft het bedrijf daarom ook Twin Sport Holding recent overgenomen. Die keten heeft 17 filialen. Met Sports World heeft de Britse investeringsgroep momenteel 5 fysieke winkels in Nederland.

Sports Unlimited Retail, eigenaar van Perry Sport, Aktiesport en Sprinter, werd op 6 december failliet verklaard. Alle 52 winkels van de 3 merken zijn sinds 12 maart gesloten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!