Mango zet ook in op forse uitbreiding in VK

Mango zet ook in op forse uitbreiding in VK

Net als de eerder aangekondigde uitbreiding in de Verenigde Staten, gaat het voornamelijk om winkels volgens het ‘mediterrane’ winkelconcept.

Modeketen Mango wil dit jaar meer dan 20 nieuwe winkels openen in het Verenigd Koninkrijk. Net als de eerder aangekondigde uitbreiding in de Verenigde Staten, gaat het voornamelijk om winkels volgens het ‘mediterrane’ winkelconcept.

Met de aankondiging van 20 nieuwe winkels verhoogt Mango zijn totale Britse winkelbestand met een derde, tot 80 winkels in totaal. Aan het begin van 2024 had de Spaanse moderetailer 60 winkels verspreid over Engeland, Wales en Schotland.

Het bedrijf plant dit jaar 4 nieuwe winkels in Londen. Die komen boven op de al geopende vestiging in het winkelcentrum Windsor Yards in februari. Daarnaast komen er nieuwe winkels in Glasgow en Edinburgh en wordt er voor het eerst een filiaal in Noord-Ierland geopend.

De winkels van Mango in de mediterrane stijl hebben warme en neutrale kleuren. Naast de mediterrane cultuur staat ook duurzaamheid er centraal. Zo is de belichting energiezuinig en heeft Mango duurzame en natuurlijke materialen gebruikt in het interieur, zoals keramiek, cement, hout, marmer, espartogras en leer.

Mango is bezig met een flinke uitbreiding van het winkelbestand. Een paar weken geleden maakte de Spaanse retailer bekend zijn winkelbestand in de Verenigde Staten te willen verdubbelen van 20 naar 40 winkels. Wereldwijd wil Mango in totaal jaarlijks 500 nieuwe vestigingen openen om binnen 3 jaar in totaal 1 miljard euro meer omzet te genereren.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!