Flink ziet uitbreidingskansen in Nederland na vertrek Getir

Flink ziet uitbreidingskansen in Nederland na vertrek Getir

Flitsbezorger Flink ziet met het vertrek van Getir en Gorillas nieuwe kansen om zijn activiteiten uit te breiden binnen Nederland.  "Het is de bedoeling dat we dit jaar nog gaan uitbreiden naar andere gebieden”, zegt managing director Robin Kiesler tegen de Telegraaf.

Flink ziet zijn kans schoon nu het de enige flitsbezorger is op de Nederlandse markt. Zowel in de gebieden waar het bedrijf al actief is, als in overige locaties ziet het bedrijf kansen. "Het gaat om gebieden in grotere steden, zoals het zuiden van Rotterdam. Maar ook bijvoorbeeld Zwolle of Hoofddorp, dit soort steden of kleinere steden."

Volgens het bedrijf is er, ondanks het vertrek van 3 concurrenten uit het land, genoeg kans om verder te kunnen groeien. "Het gaat om een boodschappenindustrie van 50 miljard euro in Nederland", aldus Kiesler. "Wij zijn nog heel klein, maar het gaat erom om op langere termijn van de grote jongens Albert Heijn en Jumbo marktaandeel te winnen."

Getirs exit
Getir kondigde vorige week aan zich terug te trekken uit de Europese markten waar het nog actief was. Midden mei vertrekt de flitsbezorger uit Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf kiest ervoor zijn focus te verleggen naar thuismarkt Turkije, waar het naar eigen zeggen het beste is gepositioneerd met zijn franchisemodel.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!