'Investeerder boekt miljoenen af op Batavus-eigenaar’

'Investeerder boekt miljoenen af op Batavus-eigenaar’

Teslin, een Nederlandse aandeelhouder van fietsenfabrikant Accell, heeft sinds vorig jaar tot 2 keer toe tientallen miljoenen euro's moeten afboeken op het bedrijf. Bij elkaar gaat het om meer dan 70 miljoen euro, meldt het FD.

Zo'n 2 jaar geleden werd de Nederlandse fietsenfabrikant, dat merken als Batavus en Sparta voert, van de beurs gehaald. Ten tijde van de overname had de Teslin een belang van ruim 10 procent in Accell; inmiddels gaat dit om zo'n 12 procent.

Het aandeel kostte de Nederlandse investeerder in een jaar tijd meer dan 70 miljoen euro. In het derde kwartaal van 2023 boekte het bedrijf zo'n 28 miljoen euro af, waar vorige maand nog 45 miljoen euro bij kwam. "De investering van Teslin in Accell is er vanaf het begin één voor de langere termijn geweest. Dat uitgangspunt is niet veranderd door de tegenvallende ontwikkelingen op korte termijn", benadrukt het bedrijf.

Teslin betaalde samen met meerderheidsaandeelhouder KKR zo'n 1,56 miljard euro voor de overname van het Accell in 2022. Het is nog niet duidelijk of KKR een bedrag van dezelfde proporties heeft moeten afboeken op de fietsenfabrikant. Volgens het FD zou de investeerder ruim 500 miljoen euro in de min staan op zijn investering in Accell. 

Weg uit Heerenveen
Accell heeft het zwaar. Het bedrijf zit in zijn maag met een grote voorraden aan fietsen, waardoor de winst vorig jaar met meer dan de helft kelderde. Het moederbedrijf van Batavus en Koga kondigde eind januari aan te gaan reorganiseren, waarmee een deel van de productie wordt verplaatst van Heerenveen naar het buitenland. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!