Aimé Te start door: merkrechten verkocht aan 'branchegenoot'

Aimé Te start door: merkrechten verkocht aan 'branchegenoot'

De curator heeft niet bekendgemaakt wie de activa en goodwill van het meubelbedrijf heeft gekocht. 

Het Nederlandse meubelbedrijf Aime Té Studio is doorgestart onder een nieuwe eigenaar. Uit het faillissementsverslag van curator Patrique Ouwens blijkt dat de goodwill, activa en inventaris zijn verkocht aan een branchegenoot. 

De curator heeft verder niks over de kopende partij bekendgemaakt. Wel meldt Ouwens de mogelijkheden te onderzoeken om de voorraden nog te verkopen aan een andere partij. Dat zou nog zo'n 20 duizend euro moeten opleveren. Uit het verslag blijkt verder dat het Nederlandse bedrijf een schuld achterlaat van ruim 1,3 miljoen euro. Zo'n 15 duizend komt van de fiscus vandaan. Ouwens onderzoekt de verdere afwikkeling hiervan. 

Nadat Aimé Te in januari faillissement heeft aangevraagd en gekregen, hebben meerdere doorstartkandidaten gesprekken gevoerd met de curator. Uiteindelijk heeft Ouwens dus een branchegenoot bereid gevonden de activa, inventaris en goodwill te verkopen. 

Bekend onder Kaj Gorgels
Aime Té kreeg bekendheid doordat Kaj Gorgels er 3 jaar geleden instapte. Hij ontfermde zich over de marketing en pr van het bedrijf. Het bedrijf uit 2018 ging in januari failliet door te harde groei. 

Hoewel Aime Té Studio in 2021 2,6 miljoen euro omzette, bleken de brutomarges te laag en de kosten te hoog toen de onlinemarkt terugzakte en de coronamaatregelen verdwenen. Kostenbesparende maatregelen boden even uitkomst toen vorig jaar werd geconcludeerd dat Aime Té de opgedane schulden niet op eigen kracht kon wegwerken. Nadat een investeerder zich begin dit jaar terugtrok, zag het bedrijf zich genoodzaakt faillissement aan te vragen

Instagrammers, YouTubers en TikTokkers zijn onmisbaar in de marketingmix van retailers. Steeds vaker stampen ze hun eigen label uit de grond. Hoe ga je om met merkambassadeurs die ineens zélf producten gaan verkopen? Leren van Kaj Gorgels, Vivian Hoorn en Lizzy van der Ligt.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!