'Esprit vraagt faillissement aan in Europa'

'Esprit vraagt faillissement aan in Europa'

Het noodlijdende Esprit staat op het punt om faillissement aan te vragen voor zijn Europese tak bij de rechtbank in Düsseldorf. Dat meldt het Duitse vakblad TextilWirtschaft.

Volgens de Duitse krant gaat Esprit Europe woensdag faillissement onder zelfbeheer aanvragen bij de rechter. Hoewel nog niet bekend is wat de gevolgen precies voor de internationale activiteiten, is de kans groot dat alle Europese activiteiten van het modebedrijf worden geraakt. Naast Nederland vallen hier ook Frankrijk, Oostenrijk, Scandinavië, Polen en het Verenigd Koninkrijk onder.

Over Esprit in Nederland is nog weinig duidelijk; de webshop is nog wel in de lucht. Het modemerk heeft nog niet op vragen van RetailTrends gereageerd.

Met het faillissement zouden zo'n 1.500 banen op het spel staan. De werknemers worden woensdag geïnformeerd tijdens een bijeenkomst op het hoofdkantoor in Ratingen, vlakbij Düsseldorf.

Overname in de maak
Voor zover bekend blijven de webshops van het modemerk voorlopig online. Ook de deuren van de fysieke winkels zouden nog open blijven. Bovendien meldt TextilWirtschaft dat er 'vergevorderde gesprekken' worden gevoerd met een investeerder. Deze - nog onbekende - partij zou geïnteresseerd zijn in het overnemen van de Europese activa van het merk. 

Esprit heeft het zwaar in Europa. Het bedrijf dook vorig jaar opnieuw in de donkerrode cijfers, en zag zijn verliezen verviervoudigen. In maart werd de Zwitserse tak failliet verklaard. Kort daarop volgde de Belgische divisie, en sloten de deuren van veel Duitse winkels.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!