Decathlon bereikt akkoord met Belgische vakbonden

Decathlon bereikt akkoord met Belgische vakbonden

De directie van Decathlon is tot een akkoord gekomen met de Belgische vakbonden. Daarmee eindigt een maandenlang conflict omtrent het sluiten van het dc in Willebroek, meldt Belgisch persbureau Belga.

Hoewel de ontslagronde niet van de baan is, heeft Decathlon volgens Matthieu Marin (leider van 1 van de vakbonden) toegezegd dat er bijeenkomsten worden ingelast, om tot een bemiddelingsakkoord te komen. Er wordt dan gekeken naar alternatieven voor het dc-personeel dat zijn baan ziet verdwijnen. Daarnaast heeft de sportretailer beloofd geen taakwijzigingen door te voeren. Zo zal een magazijnmedewerker niet opeens een verkoopfunctie krijgen.

Meerdere stakingen
Decathlon wekte vorige maand nog de woede van de Belgische vakbonden door te melden (in een Zoom-meeting) dat 132 van de 241 banen in het dc verdwijnen. Daarmee overtreedt de Franse sportretailer volgens de vakbonden het Belgische sociale overlegmodel. Decathlon houdt zich daarnaast niet aan de wet-Renault, die bedrijven verplicht om bij een grote ontslagronde met de vakbonden te bekijken of er alternatieven zijn.

Rond het distributiecentrum in Willebroek is het al langer onrustig: de grote ontslagronde werd al langer vermoed. Zo legde het dc-personeel begin vorig jaar nog het werk neer, omdat zij (anders dan het winkelpersoneel) geen bonus hadden ontvangen. Een jaar geleden ging de helft van het personeel ook al over tot een staking, toen Decathlon geen premie had uitbetaald. Ook ontstonden er toen al vraagtekens over het voorbestaan van het dc. Er is vorig jaar in totaal 5 dagen gestaakt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!