Pets Place opent flagshipstore met 'gezondheidspunt'

Pets Place opent flagshipstore met 'gezondheidspunt'

De dierspeciaalketen betrekt voor de tweede keer in een korte tijd een voormalig BCC-pand.

Pets Place opent dit jaar een flagshipstore in een voormalig BCC-pand in winkelcentrum The Wall, nabij Utrecht. Nieuw in de winkel is een gezondheidspunt, waar huisdiereigenaren terecht kunnen voor diergeneeskundig advies. 

Het vlaggenschip van de dierspeciaalketen opent in juli zijn deuren en telt zo'n 2100 vierkante meter. Het wordt een locatie met een zogeheten gezondheidspunt. Hier zet Pets Place in op preventieve zorg: klanten kunnen bij paraveterinairs terecht voor advies voor hun huisdieren, bijvoorbeeld over voeding of gebits- en vachtverzorging. 

De dienst op het gezondheidspunt wordt kosteloos aangeboden, en wordt later dit jaar ook in andere locaties uitgerold. Ook zijn er in de winkel meer aquaria, een aparte vogelafdeling en een dogwash te vinden. 

100.000 potentiële klanten
De keuze voor de nieuwe winkel viel op winkel- en leisurecentrum The Wall vanwege de ligging. Volgens Pets Place rijden er dagelijks zo'n 200.000 mensen op de A2, 'waarvan naar schatting ongeveer de helft een of meer huisdieren heeft'. "Dat zijn allemaal potentiële klanten die als ze naar hun werk rijden of teruggaan naar huis snel en eenvoudig naar onze winkel kunnen gaan", aldus Ard Malestein, ceo van moederbedrijf IJsvogel Retail. 

Elektronicawinkels
Dat het bedrijf voor zijn vlaggenschip is uitgekomen op een oud-BCC-pand, is niet voor het eerst. Vorige maand opende Pets Place zijn eerste vestiging in een voormalige elektronicawinkel, in Lelystad.

"Er is veel beweging in retailvastgoed, dus het zou goed kunnen dat we binnenkort meer winkels op dit soort plekken openen", zei Bart Scheffer (coo IJsvogel Retail) in een recent interview met RetailTrends. Hij hoopt erop meer filialen in BCC-panden te openen. "Het gaat erom dat je snel bovenop de stapel ligt van de verhuurder. In dit geval is dat gelukt." 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!