Kopers gezocht voor The Body Shop

Kopers gezocht voor The Body Shop

De Britse cosmeticaketen The Body Shop gaat op zoek naar kopers voor het concern door middel van een veiling. Dat meldt het Britse Sky News.

Een mogelijke overname van een koper verhoogt de kans op een doorstart van het bedrijf, zo stellen de curatoren. Onder de potentiële kopers worden Next en Aurelius genoemd. De laatsgenoemde private equity-firma nam enkele weken voor de curatoren werden ingeschakeld het bedrijf over. Ook Next is geen onbekende naam in het proces. Dat bedrijf probeerde The Body Shop in een eerdere fase van de insolventieprocedure al over te nemen.

Een woordvoerder van de curatoren laat aan het Britse medium weten dat deze veiling niet mogelijk was geweest zonder de herstructureringsmaatregelen. Doordat The Body Shop insolvent is, hoopte de keten gebruik te kunnen maken van een zogenoemde company voluntary arrangement (CVA). Daarmee worden schuldeisers over een bepaalde periode terugbetaald terwijl het bedrijf de activiteiten kan voortzetten. Nu dat is mislukt, wordt geprobeerd het geheel te verkopen.

Halverwege februari kwam The Body Shop in zwaar weer in thuismarkt Verenigd Koninkrijk.Ook in Duitsland en België werd faillissement aangevraagd door het bedrijf. In Nederland zijn de winkels nog wel open, maar is de webshop gesloten. Ruim een maand geleden vertelde een woordvoerder dat de website op korte termijn weer live ging, maar daar is het nog niet van gekomen. Het is niet bekend wat de consequenties voor de Nederlandse tak zijn als er een verkoop plaatsvindt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!