'Tientallen potentiële kopers voor The Body Shop'

'Tientallen potentiële kopers voor The Body Shop'

Failliete cosmeticaketen The Body Shop is in trek: al meer dan 70 geïnteresseerde partijen zouden zich hebben gemeld bij de bewindvoerders. Onder deze potentiële kopers bevinden zich grote Britse retailketens, meldt Retail Gazette

Een mogelijke overname van een koper verhoogt de kans op een doorstart van het bedrijf, zo stellen de curatoren. Onder deze kandidaten bevindt zich het Britse Next, dat The Body Shop ook in een eerdere fase van de insolventieprocedure probeerde over te nemen. De naam van Marks & Spencer valt wel voor het eerst: de Britse warenhuisketen had nog niet eerder interesse getoond in The Body Shop.

Tot slot meldt The Times dat ook private equity-firma Aurelius bereid is de cosmeticaketen terug te kopen. Vlak voor het faillissement kocht het bedrijf The Body Shop van Natura & Co, voor omgerekend 237 miljoen euro.

Zwaar weer
Halverwege februari kwam The Body Shop in zwaar weer in thuismarkt Verenigd Koninkrijk. Ook in Duitsland en België werd faillissement aangevraagd door het bedrijf. In Nederland zijn de winkels nog wel open, maar is de webshop gesloten. Ruim een maand geleden vertelde een woordvoerder dat de website op korte termijn weer live ging, maar daar is het nog niet van gekomen. Het is niet bekend wat de consequenties voor de Nederlandse tak zijn als een verkoop plaatsvindt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!