'Marks & Spencer toch niet geïnteresseerd in The Body Shop'

'Marks & Spencer toch niet geïnteresseerd in The Body Shop'

Marks & Spencer doet toch geen bod op het failliete The Body Shop. Dat meldt Retail Gazette, op basis van interne bronnen. Eerder deze week werd de Britse retailer nog als mogelijke overnamekandidaat gezien.  

De naam van Marks & Spencer viel deze week voor het eerst: de warenhuisketen had nog niet eerder interesse getoond in het kopen van een failliete retailer. Hoewel het bedrijf geen bod uitbrengt op The Body Shop, is het nog niet duidelijk of er überhaupt sprake is geweest van serieuze interesse. 

Dat Marks & Spencer afvalt in de strijd om The Body Shop, betekent niet dat er meer duidelijk is over een eventuele koper. De bewindvoerders hebben het over 70 geïnteresseerde partijen. Hieronder valt ook het Britse Next, dat The Body Shop ook in een eerdere fase van de insolventieprocedure probeerde over te nemen. Private equity-firma Aurelius, de huidige eigenaar van de failliete keten, zou ook bereid zijn The Body Shop weer terug over te nemen. 

Zwaar weer
Halverwege februari kwam The Body Shop in zwaar weer in thuismarkt Verenigd Koninkrijk. Ook in Duitsland en België werd faillissement aangevraagd door het bedrijf. In Nederland zijn de winkels nog wel open, maar is de webshop gesloten. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!