La Place wil zelfstandig verder zonder Jumbo

La Place wil zelfstandig verder zonder Jumbo

"Met het aanscherpen van de strategische koers van Jumbo, is het ook tijd voor een volgende stap voor La Place", aldus Jumbo-ceo Ton van Veen.

Restaurantketen La Place staat op het punt om als zelfstandige organisatie verder te gaan. Zo'n 8 jaar nadat Jumbo de restaurantketen kocht uit de failliete inboedel van V&D, willen de bedrijven los van elkaar verder. 

De foodketen zette vorig jaar in totaal 133 miljoen euro om, waarmee La Place op hetzelfde niveau terechtkwam als vóór de coronacrisis. Volgens Jumbo-ceo Ton van Veen heeft La Place als zelfstandige organisatie meer ruimte om te groeien. "Met het aanscherpen van de strategische koers van Jumbo, is het ook tijd voor een volgende stap voor La Place."

Wel is de supermarktketen van plan om aandeelhouder te blijven, in een joint venture met cateringbedrijf Vermaat, dat franchiseondernemer is van een groot deel van de restaurants. Ook meldt Jumbo dat La Place-producten nog in de winkels beschikbaar zullen blijven.

La Place zal als nieuwe zelfstandige organisatie bestaan uit personeel dat nu al bij de foodformule werkt, en vanuit het huidige servicerkantoor van La Place in Veghel. Het bedrijf is van plan om op korte termijn zijn intrek te nemen in een nieuw hoofdkantoor in het midden van het land, in plaats van bij Jumbo in Brabant.  

In Nederland heeft La Place zo'n 70 locaties. Ook over de grens zijn er restaurants te vinden van de 'oer-Hollandse' keten: in de VS, Canada, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk en Duitsland.

De verzelfstandiging van La Place moet nog worden goedgekeurd door de ACM. Ook moeten de ondernemingsraden nog met een advies komen. 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!