'Clarks gaat ontslagen doorvoeren'

'Clarks gaat ontslagen doorvoeren'

Schoenenretailer Clarks staat op het punt om tot 150 banen op het diverse hoofdkantoren wereldwijd te schrappen. Volgens Drapers grijpt het Britse merk in nadat het vorig jaar 24 miljoen euro verlies leed.

De ontslagen zouden volgens het Britse nieuwsmedium niet alleen vallen op het hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk. Ook banen op kantoren de VS (Massachusetts), China (Shanghai), Japan (Tokio), Singapore en Frankrijk (Parijs) zouden worden geschrapt.

Het rommelt al langer bij de schoenenketen. Zo schrapte Clarks ook vorig jaar al iets meer dan 100 banen op zijn hoofdkantoor. Ook is topman Jonathan Ram sinds vorige maand niet langer de ceo van het schoenenmerk. Onder leiding van de Canadees moest het merk herstructureren. Nu dit niet de gewenste effecten heeft gehad, zoekt Clarks naar een nieuwe ceo. 

In Nederland werd Clarks afgelopen januari al failliet verklaard. Alle 10 de filialen moesten dicht, en startten niet door. Het Nederlandse deel van het merk ging naar eigen zeggen failliet vanwege de problemen van Clarks International.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!