Game Mania krijgt uitstel van betaling: 35 winkels in de etalage

Game Mania krijgt uitstel van betaling: 35 winkels in de etalage

Game Mania verkeert in zwaar weer. Het bedrijf heeft uitstel van betaling gekregen door de rechtbank in Antwerpen en zoekt naar een koper van zijn 35 winkels. Dat meldt Nu.nl.

In de rechtbank van Antwerpen heeft moederbedrijf Heroik uitstel van betaling gevraagd en gekregen. Daarmee is Game Mania tijdelijk beschermd tegen zijn schuldeisers. Hoe hoog de schulden van de retailketen precies zijn, is niet bekend. 

Binnen 3 maanden moet er een koper voor de 21 winkels in Nederland en 14 vestigingen in België zijn gevonden. In de tussentijd blijven alle filialen geopend, om zodoende nog omzet te kunnen maken en de werkgelegenheid in de vestigingen te behouden.  

De gameketen zegt het moeilijk te hebben door onder meer sterke concurrentie tussen retailers. Ook kostenstijgingen en de snelle digitalisering binnen de gamingbranche zorgen voor financiële moeilijkheden. "Deze moeilijke beslissing komt voort uit de noodzaak het bedrijf sneller aan te passen aan de veranderende markt."

40 gesloten winkels
De afgelopen 5 jaar heeft de keten meer dan de helft van zijn winkels gesloten: van de 75 filialen in 2019 zijn er nu nog 35 over. In 2019 uitte Game Mania de verwachting om in een paar jaar niet meer dan 8 winkels te hoeven sluiten. Dat wilde het bedrijf geleidelijk aanpakken, wegens de groei in online. Met het sluiten van een aantal winkels (10 procent) kon het bedrijf zich beter focussen op de webshop, zei ceo Kris Lenaerts toen tegen RetailTrends: “Ik sluit liever een filiaal te vroeg dan te laat.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!