Under Armour schikt in rechtszaak voor 400 miljoen

Under Armour schikt in rechtszaak voor 400 miljoen

Sportmerk Under Armour heeft geschikt in een rechtszaak dat 7 jaar geleden is aangespannen door aandeelhouders. Met de schikking moet het merk 434 miljoen dollar, omgerekend 405 miljoen euro, betalen.

De rechtszaak werd in 2017 aangespannen door aandeelhouders. Het merk zou onder leiding van ceo Kevin Plank de aandeelhouders hebben misleid, over de financiële gezondheid van het bedrijf. Zo zou Under Armour een veel rooskleuriger beeld hebben geschetst over zijn omzetgroei, waar geen sprake van was.

Een aantal jaar geleden (in 2021) stemde Under Armour er al mee in om een boete van 9 miljoen dollar te betalen aan de Amerikaanse marktwaakhond SEC (Securities and Exchange Commission). De SEC concludeerde toen dat Under Armour investeerders niet op de hoogte stelde dat het verschillende verkooptrucs uithaalde om bestaande orders te versnellen.  

Tegenvaller op tegenvaller
Het bedrijf betaalt de eerste 100 miljoen dollar dit jaar. Voor het volgende boekjaar verwacht het bedrijf de overige 343 miljoen dollar in mindering te brengen op de jaarcijfers.

De schikking betekent een forse tegenslag voor het sportmerk, op een vervelend moment: vorige maand kondigde Under Armour aan na een tegenvallend jaar te gaan herstructureren. In totaal wil het dit jaar nog tussen de 70 en 90 miljoen dollar gaan bezuinigen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!