‘Londense beursgang Shein onder druk’

‘Londense beursgang Shein onder druk’

De beursgang van Shein in Londen staat volgens interne bronnen onder druk. De reden is dat hooggeplaatste Chinese overheidsfunctionarissen geïrriteerd zijn over de kritiek vanuit het VK op de fastfashionspeler, zo meldt The Mail on Sunday.

Het bedrijf wordt in het Verenigd Koninkrijk bekritiseerd vanwege de slechte omstandigheden van zijn werknemers en op gebied van duurzaamheid. Mede door 'het slechte imago' zouden de Chinezen niet meer zo happig zijn op een beursgang in Londen.

De Chinese autoriteiten zouden Shein volgens de bronnen dwingen om naar de beurs in Hong Kong te gaan. Dit ondanks dat het bedrijf officieel in Singapore is gevestigd. Dit heeft te maken met het feit dat de meeste productie in China wordt gedraaid. 

Shein zag eerder dit jaar al de beursgang op Wall Street mislukken. Ook toen was inmening van de autoriteiten in eigen land deels de oorzaak. Door de inmeninging van Peking ging de Amerikaanse overheid de beursgang verder onderzoeken. Het leidde uiteindelijk tot angst voor afwijzing, waardoor het zich klaarmaakte voor een Londense beursgang.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!