Schulden Batavus-eigenaar opgelopen tot 1,2 miljard euro

Schulden Batavus-eigenaar opgelopen tot 1,2 miljard euro

Accell Group, het moederbedrijf van Batavus, Sparta en Koga, heeft een schuldenlast van 1,2 miljard euro. Ceo Tjeerd Jegen vertelt aan het FD dat de fietsenproducent onderhandelt over schuldsanering.

Vorig jaar bleek dat het bedrijf in zijn maag zit met een grote voorraad aan fietsen. Een halfjaar geleden ging het om 320 duizend fietsen: dubbel zoveel als een normaal voorraadniveau. Om de leveranciers te kunnen betalen, had Accell Group een half miljard euro aan kapitaal nodig. Later bleek dat mede-eigenaar Teslin ruim 70 miljoen heeft afgeboekt op het fietsenbedrijf.

Inmiddels staat de teller op zo'n 1,2 miljard euro schuld. Ceo Tjeerd Jegen wil deze omlaag krijgen naar een bedrag dat ‘in goede verhouding staat tot de winstgevendheid en waardoor wij al onze plannen kunnen uitvoeren'. Hoeveel dat precies is, zegt hij er niet bij.

Om weer winstgevender te worden, moeten aandeelhouders kapitaal verstrekken en schuldeisers hun vorderingen deels schrappen. Volgens Jegen duurt het nog maanden voordat er duidelijkheid komt over de toekomst van Accell.

Wel meldt Jegen dat het bedrijf zijn voorraadniveaus met bijna een derde omlaag heeft weten te krijgen. Zo heeft de Batavus-eigenaar veel gebruikgemaakt van kortingen en is de productie van nieuwe fietsen gepauzeerd. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!