Esprit ook in Oostenrijk failliet

Esprit ook in Oostenrijk failliet

Na het faillissement van Esprit in Europa, is nu ook de Oostenrijkse tak van de modeketen failliet gegaan. Het dochterbedrijf heeft faillissement aangevraagd bij de rechtbank in Salzburg, meldt dagblad Der Standard

Tot voor kort runde de Oostenrijkse tak van Esprit nog 12 eigen vestigingen. De overige 23 winkels werden geëxploiteerd door franchisnemers. Deze vestigingen hebben hun deuren inmiddels gesloten. Het faillissement raakt 173 banen. 

De lokale tak van het modebedrijf heeft zijn omzet sterk zien teruglopen door grote planningsfouten op het hoofdkantoor. Zo zou het Oostenrijkse dochterbedrijf van Esprit te weinig en verkeerde producten geleverd krijgen. Volgens Der Standard leed de Oostenrijkse tak van Esprit het afgelopen halfjaar een verlies van bijna 5 miljoen euro, op een omzet van nog geen 9 miljoen euro. Volgens de curator blijft er zo'n 8,4 miljoen euro aan kortlopende schulden achter. 

Esprit was sinds 1995 actief in Oostenrijk. Op het hoogtepunt (in 2010) waren er 86 modewinkels van het merk te vinden in het land. Daar waren er dit jaar nog 35 van over.

Over Esprit in Nederland is nog weinig duidelijk; de webshop is nog wel in de lucht. Het modemerk heeft nog niet op vragen van RetailTrends gereageerd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!