Franchisenemer Ted Baker-winkels failliet verklaard

Franchisenemer Ted Baker-winkels failliet verklaard

Het van oorsprong Nederlandse AARC Holding runde sinds vorig jaar de Nederlandse, Britse en Belgische winkels van Ted Baker.

AARC Holding, de franchisenemer van Ted Baker-winkels in Nederland, is door de rechtbank in Den Haag failliet verklaard. De uitstel van betaling is omgezet in een faillissement. 

Het van oorsprong Nederlands retailbedrijf kreeg eind juni uitstel van betaling door de rechtbank. AARC Holding runde sinds 2023 de Nederlandse, Britse en Belgische winkels van Ted Baker. In Nederland heeft Ted Baker 1 eigen winkel, aan de Leidsestraat in Amsterdam. Ook was het merk te koop bij diverse filialen van de Bijenkorf. 

Het is nog niet bekend wat er met de winkels en shop-in-shops van het merk in ons land gaat gebeuren. Curator André Jansen heeft nog niet op vragen gereageerd van RetailTrends. Ook is er nog geen duidelijkheid over of de shop-in-shops in de Bijenkorf nog bestaan.

Licentieproblemen 
Authentic Brands Group, sinds 2022 het moederbedrijf van Ted Baker, stopte begin dit jaar de samenwerking met AARC. Doordat de licentieovereenkomst werd opgeschort, kwam AARC in de financiële problemen. Een dochteronderneming van AARC ging eerder dit jaar al failliet doordat het Britse merk zijn licentieovereenkomsten heeft opgeschort. 

Over de grens
Het Britse modemerk heeft het al langer moeilijk. Eind april bleek uit interne documenten dat er een faillissement dreigt, waarop winkelsluitingen in Nederland, België en Spanje het gevolg zou kunnen zijn. Eerder al verdween de retailer uit Noord-Amerika; sinds mei zijn alle winkels en de webshop dicht.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!