EU richt pijlen op Shein en Temu met mogelijke afschaffing douanevrijstelling

EU richt pijlen op Shein en Temu met mogelijke afschaffing douanevrijstelling

De Europese Unie wil af van de douanevrijstelling voor producten onder de 150 euro. Dat meldt Financial Times op basis van ingewijden. 

Later deze maand volgt naar verluidt een voorstel om de huidige drempel waaronder artikelen belastingvrij kunnen worden gekocht, te schrappen. Het gaat dan om producten van onder de 150 euro en die afkomstig zijn van buiten de EU.

Daarmee raakt het plan met name Chinese onlineretailers als Temu, Shein en AliExpress die goedkope producten verkopen binnen de EU. Volgens de Europese Commissie kwamen in 2023 2 miljard pakketten met een aangegeven waarde van minder dan 150 euro vanuit het buitenland in de EU aan. 

Het bestuursorgaan heeft al langer het vizier op Chinese aanbieders. Zo verscherpte men onlangs de regels voor Temu, dat zich nu moet houden aan Europese wetgeving (Digital Service Act). Zo moet het bedrijf onder meer transparantie bieden over de identiteit van verkopers op het platform en de werking van de algoritmes.

Reacties 1


5 jul, 10:41

Natuurlijk, regels, regels en regels. Europa richt zichzelf ten gronde aan de regels, daar hebben ze China of de VS niet voor nodig, die innoveren en excelleren terwijl wij alleen nog maar reguleren.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!