Delivery Hero bereidt zich voor op hoge antitrustboete

Delivery Hero bereidt zich voor op hoge antitrustboete

De boete voor prijsafspraken die Delivery Hero al een tijdje boven het hoofd hangt, lijkt fors hoger uit te vallen dan verwacht. En er worden meer misstanden beoordeeld, meldt het Duitse Handelsblatt.

De Europese Commissie onderzoekt de antitrustzaak al enige jaren. De Berlijnse maaltijdbezorgdienst had eerder slechts 186 miljoen euro opzij gezet voor het jarenlange conflict. Nu moet het concern rekening houden met een boete van meer dan 400 miljoen euro en verhoogt het zijn voorzieningen dienovereenkomstig, meldt de Duitse krant.

Aanvankelijk richtte het onderzoek van de Europese mededingingsautoriteit zich op de vermeende verdeling van markten tussen Delivery Hero en zijn Spaanse concurrent Glovo, die begin 2022 werd overgenomen.

Behalve verdenking van kartelvorming wordt het bedrijf ook schuldig geacht aan het uitwisselen van commercieel gevoelige gegevens en het afspreken van een verbod op het wegkapen van werknemers. Als onderdeel van de onderzoeken zijn kantoren in Berlijn en Barcelona twee keer onaangekondigd doorzocht door de mededingingsautoriteiten. Delivery Hero benadrukte dat het volledig meewerkt met de Europese Commissie.

Glovo hangt ook een boete van maximaal 300 miljoen euro boven het hoofd wegens overtredingen van de arbeidswetgeving. Volgens het rapport behandelde Glovo sommige bezorgers niet als werknemers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!