Onderhandelingen nieuwe supermarkt-cao verlopen moeizaam

Onderhandelingen nieuwe supermarkt-cao verlopen moeizaam

De onderhandelingen over de nieuwe supermarkt-cao hebben nog niet tot overeenstemming geleid. De wensen en eisen van de partijen liggen nog fors uit elkaar.

Tijdens de tweede onderhandelingsronde zijn vrijwel al hun voorstellen van tafel geveegd, melden de betrokken vakbonden aan Distrifood. Zij laten weten 'diep teleurgesteld' te zijn.

De financiële doelen liggen fors uit elkaar. Vakbond CNV probeert 6,5 procent extra loon voor supermarktmedewerkers te realiseren, FNV wil 6 procent extra salaris plus 25 euro nominaal per maand. De supermarkten zetten in op een loonsverhoging van 2 procent vanaf 1 januari 2025. De eerder voorgestelde looptijd van twaalf maanden is bij het tweede overleg ingekort naar negen.

Vanuit vakbondszijde wordt daarnaast benadrukt dat het ook om werkinhoudelijke onderwerpen gaat. Zoals veiligheid en perspectief om een carrière te starten, te maken en af te bouwen.

Vakbond CNV roept supermarktmedewerkers op tot een tweedaagse staking. De volgende gespreksronde volgt vermoedelijk na de zomer.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!