'Overname van The Body Shop is bijna rond'

'Overname van The Body Shop is bijna rond'

Volgens Bloomberg komt de failliete Britse cosmeticaketen vermoedelijk in handen van investeringsmaatschappij Aurea Holding.

Het is bijna zover: The Body Shop staat op het punt om van eigenaar te wisselen. De failliete Britse cosmeticaketen komt vermoedelijk in handen van investeringsmaatschappij Aurea Holding. Bloomberg meldt dat de deal bijna rond is.

Aurea Holding wordt geleid door Mike Jatania, 1 van de meest vermogende ondernemers uit Azië, en de voormalig ceo van cosmeticaretailer Molton Brown. De nieuwe eigenaar in spe zou van plan zijn om zoveel mogelijk winkels van de keten open te houden. De gesloten filialen blijven wel dicht.

Het is de eerste keer dat de naam van Aurea Holding wordt genoemd. De bewindvoerders meldden eerder dat zo'n 70 partijen in de running waren voor The Body Shop, waaronder Gordon Brothers (de geldschieter van Blokker) en Alteri Investors. Ook Marks & Spencer, Aurelius en Next werden genoemd als overnamekandidaten, maar bleken later geen officieel bod te hebben neergelegd voor de retailer.

Het is nog niet bekend wat de impact van de mogelijke overname is op de winkels en webwinkel in Nederland. Sinds het faillissement begin dit jaar is de Nederlandse webshop offline. The Body Shop zelf zegt dat dit los staat van het faillissement.

Gesteggel
The Body Shop ging begin dit jaar failliet. De afgelopen maanden werd duidelijk dat er moeilijkheden speelden tussen Aurelius en voormalig eigenaar Natura & Co. Zo zou Aurelius de vorige eigenaar met de koop van de cosmeticaketen niet voldoende hebben betaald voor de inboedel The Body Shop, waardoor er (volgens bronnen) meer dan 17 miljoen euro aan schulden is opgebouwd.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!