Concurrent neemt Carpetright VK over; 1.000 banen weg

Concurrent neemt Carpetright VK over; 1.000 banen weg

Tapi neemt het Britse deel van Carpetright over. Door de overname van de grootste concurrent van de vloerenretailer sluiten 218 van de in totaal 274 winkels van de vloerenretailer.

Met de sluitingen verdwijnen er meer dan 1.000 banen. Door de overname breidt Tapi zijn winkelbestand flink uit. Het bedrijf heeft 170 vestigingen in totaal. Daar komen er nu 54 bij. Ook neemt het bedrijf 300 werknemers van Carpetright over.

In een statement op de website spreekt Tapi van ‘verdriet dat het niet meer van Carpetright heeft kunnen redden’. Het bedrijf wijt dit aan het feit dat Carpetright al jaren materieel verlieslatend was, aanzienlijke schulden had en inmenging van de Competition and Markets Authority, de Britse Autoriteit Consument & Markt.

Voor de Nederlandse tak van Carpetright heeft de overname geen consequenties. zo bevestigt het bedrijf middels een statement. Die vallen onder Carpetright Europa en staan dus los van de problemen in het Verenigd Koninkrijk. De 104 winkels van Carpetright EU blijven open en de medewerkers houden allemaal hun baan.

Tapi Carpets & Floors Ltd werd in 2015 opgericht en was de grootste concurrent van Carpetright in het Verenigd Koninkrijk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!