Apple sluit voor het eerst deal in VS met vakbond winkelpersoneel

Apple sluit voor het eerst deal in VS met vakbond winkelpersoneel

Voor het eerst heeft een winkel van Apple een deal gemaakt met de vakbond voor winkelpersoneel. De medewerkers krijgen daardoor 10 procent meer loon. Dat meldt de International Association of Machinist (IAM), een vakbond voor winkelpersoneel.

De nieuwe regelingen voor het personeel worden voor 3 jaar vastgelegd. Het gaat om de werknemers van de winkel in Towson, in de staat Maryland. Apple heeft in totaal 270 winkels in de Verenigde Staten. Naast Towson heeft slechts 1 andere winkel een deal met een vakbond: de vestiging in Oklahoma City.

Door de deal hopen de vakbonden dat personeel van de Apple-winkels wordt gestimuleerd om zich eveneens aan te sluiten bij de vakbond. De maker van producten als iPhone heeft dit echter altijd ontmoedigd.

In Nederland vallen de Apple-medewerkers onder de cao Elektrotechnische Detailhandel (ETD). Deze cao is een afspraak tussen CNV Vakmensen en Techniek Nederland. Volgens het CNV wordt er momenteel met een aantal leden gesproken over een bedrijfs-cao voor Apple.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!