Brillengigant EssilorLuxottica blijft op overnamepad

Brillengigant EssilorLuxottica blijft op overnamepad

EssilorLuxottica heeft opnieuw een bedrijf overgenomen. Het gaat dit keer om de Roemeense branchegenoot Optical Investment Group.

Het merk wil met de overname zijn greep op de Roemeense markt verstevigen. Optical Investment Group werd in 2019 opgericht in samenwerking met Innova Capital door twee gevestigde Roemeense optiekwinkelketens te combineren - Optiblu en Optiplaza. Het bedrijf heeft een e-commercetak en 99 fysieke winkels onder 3 namen: Optiblu, Optiplaza en O51.

De verwachting is dat de overname in het vierde kwartaal van 2024 wordt afgerond. Het bedrijf wacht de gebruikelijke goedkeuring van de autoriteiten af.

De brillengigant is druk met het overnemen van nieuwe merken en bedrijven. Nog geen 2 weken geleden werd streetwearmerk Supreme overgenomen. Door de overnames ziet het bedrijf zijn winst en omzet steeds verder stijgen. Na 'recordjaar' 2023 zette de groei zich voort in het eerste halfjaar van 2024.

EssilorLuxottica heeft in totaal ongeveer 13.500 winkels wereldwijd. Daarnaast zijn er ook nog 4200 franchisers actief voor het bedrijf. Sunglass Hut is met bijna 3000 winkels de grootste retailer van het merk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!