Zalando verdubbelt winst bijna; iets meer omzet

Zalando verdubbelt winst bijna; iets meer omzet

Zalando zag zijn winst in het afgelopen kwartaal flink toenemen ten opzichte van het tweede kwartaal van vorig jaar. Ook steeg de omzet van de modewebshop licht, vooral doordat klanten gemiddeld iets meer uitgaven.

De winst kwam in het tweede kwartaal van 2024 uit op 95,7 miljoen euro. Vorig jaar was dat in dezelfde periode nog 56,6 miljoen euro. De totale winst over het eerste halfjaar komt uit op 86,9 miljoen euro tegenover 18,2 miljoen euro in de eerste 6 maanden van 2023.

De omzet steeg met 2,8 procent van 3,74 miljard euro in het tweede kwartaal van 2023 naar 3,84 miljard euro in het afgelopen kwartaal. Het aantal orders steeg licht; van 63,2 miljoen naar 63,4 miljoen. Klanten gaven gemiddeld 60,80 euro uit in het afgelopen kwartaal, waar dat vorig jaar nog 58,10 euro was.

De toenemende omzet in het afgelopen kwartaal is in lijn met de cijfers uit het eerste kwartaal. Met een halfjaaromzet van iets meer dan 7 miljard loopt het bedrijf 2,4 procent voor op het eerste halfjaar van 2023, toen de 7 miljard net niet werd gehaald.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!