'Nederland heeft er netto enkele tientallen tabakszaken bij'

'Nederland heeft er netto enkele tientallen tabakszaken bij'

Nederland kent sinds het verkoopverbod op tabaksproducten in de supermarkt slechts 'netto enkele' nieuwe tabakspeciaalzaken. Dat zegt brancheorganisatie voor tabaks- en gemakswinkels NSO Retail tegen het ANP.

De brancheorganisatie becijferde begin dit jaar dat er zo'n 1.600 tabakszaken in Nederland waren. Dit zijn er, een maand na de ingang van het tabaksverbod in de supermarkten, volgens NSO Retail slechts enkele tientallen meer. "Dat is bepaald geen spectaculaire verhoging als je weet dat meer dan 6.000 supermarkten gestopt zijn met de tabaksverkoop", aldus de brancheorganisatie. 

Stichting Rookpreventie Jeugd komt met andere cijfers: deze stichting meldt een stijging van meer dan 100 nieuwe tabaksspeciaalzaken in ons land. Dat noemt NSO Retail een 'indianenverhaal'.

Uit een ander onderzoek, van databedrijf Hiiper, blijkt dat gemakswinkels als Primera, Bruna en Cigo het meest profiteren van de tabaksban. Deze ketens zagen hun omzet de afgelopen periode met bijna 40 procent stijgen. Ook tankstations hebben profijt van het verbod: zij zagen de gemiddelde waarde van een transactie met zo'n 35 procent stijgen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!