Meer dan helft winkels van Duetz en Adam gered

Meer dan helft winkels van Duetz en Adam gered

In totaal zullen 13 van de 20 winkels van de failliete ketens Duetz en Adam een doorstart maken. Dat meldt curator Maarten Jansen aan RTL Z.

Pim Duetz, de oorspronkelijke eigenaar, start met 2 winkels door. In totaal zullen 2 of 3 outletstores verdergaan onder de naam Jones & Jones.

Volgens RTL Z meldt de curator dat 9 winkels worden overgenomen door Van Dal Mannenmode. Directeur Ger Segeren van Van Dal zegt tegen RetailTrends dat het om 6 winkels gaat, allemaal Adam-zaken. "De curator gaat de voorraad eerst uitverkopen en daarna bouwen wij 6 winkels om naar Van Dal", meldt Segeren aan RetailTrends. Het gaat volgens Segeren om Apeldoorn (Eglantier), Beverwijk, Leusden, Spijkenisse, Schiedam en Hellevoetsluis. De curator was nog niet bereikbaar.

Crowdfunding 
Het bedrijf leek eerder nog gered te worden door een crowdfunding. Honderden (particuliere) investeerders staken ruim een miljoen euro in herenmodezaken Duetz en Adam Brandstores. Door het faillissement zijn zij dit geld hoogstwaarschijnlijk kwijt. De ‘opmerkelijke getimede’ crowdfunding wordt nog door de curator onderzocht.

Van Dal Mannenmode
Dat Van Dal Mannenmode 1 van de kopers is, maakt dat de keten flink aan het uitbreiden is. Eerder deze week werd bekend dat de keten 2 winkels van Dierckxsens overneemt, in Meppel en Hoogeveen. Door de 6 winkels van Duetz en Adam komt het totaal nu uit op 47.

Eigenaar Ger Segeren deelde eerder al zijn overnamestrategie: "Ik kijk naar 'papa-en-mamabedrijven' die geen opvolging hebben, en goed passen bij de doelgroep van Van Dal (50-plus). Dus als er de komende jaren nog een aantal van dat soort bedrijven zijn die willen stoppen, dan ben ik er graag bij." 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!