Esprit ziet af van faillissementsverkoop

Esprit ziet af van faillissementsverkoop

Een faillissementsverkoop van de failliete modeketen Esprit vindt geen doorgang. Hoewel het bedrijf eerder aankondigde zijn resterende voorraden tegen hoge kortingen in 4 winkels van de hand te doen, is hier uiteindelijk vanaf gezien. Dat meldt RTL

Van de in totaal 17 winkels zou er deze week in 4 winkels (in Den Bosch, Maastricht, Rotterdam en Utrecht) een grootschalige faillissementsverkoop worden georganiseerd. Per e-mail berichtte Esprit zijn klanten dat de winkels echter gesloten blijven en de verkoop van de baan is. 

Geen voorraden
Eerder meldde curator Erik Schuurs nog aan RetailTrends dat de winkels hun deuren gesloten zouden houden, omdat er vrijwel geen voorraad meer aanwezig is. Dit vormde ook problemen voor een Nederlandse franchisenemer: door de ontbrekende voorraden (en het uitblijven van omzet) zag Esprit Noord-Holland geen andere optie dan faillissement aan te vragen. De ondernemer vond geen koper voor zijn 5 winkels. Een andere franchisenemer, actief in het zuiden van het land, houdt de deuren wel geopend. 

Het is nog onduidelijk of er nog een (derde) toekomst voor Esprit inzit in Europa: het bedrijf is in gesprek met 2 geïnteresseerde partijen. Beiden zien er brood in om de merkrechten te kopen - een doorstart zou er dus in kunnen zitten. Dit zou wel in een afgeslankte vorm zijn. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!