Sonos ontslaat 100 medewerkers, deels in Nederland

Sonos ontslaat 100 medewerkers, deels in Nederland

Speakerfabrikant Sonos ontslaat zo'n 100 medewerkers, 6 procent van het totaal. Dat bevestigt ceo Patrick Spence aan The Verge

Volgens het technologieplatform verdwijnen er ook banen in Nederland. Later dit jaar sluit een kantoor in Amsterdam, weet The Verge te melden. Spence gaat daar in zijn reactie niet op in. Een woordvoerder deelde deze reactie donderdagmiddag ook met RetailTrends en gaf geen extra informatie.

Spence spreekt van 'een moeilijke, maar noodzakelijke maatregel' om te kunnen blijven investeren in nieuwe producten, zodat het merk op de lange termijn succesvol is. Sonos kwam eerder dit jaar met zijn eerste koptelefoon. De lancering ervan sneeuwde onder door grote problemen met de nieuwe app. Spence trok al het boetekleed aan en beloofde alles op alles te zetten om de app weer goed te laten werken.

Sonos voerde de afgelopen jaren al zeker twee ontslagrondes door, waarbij honderden mensen hun baan verloren. Vorige week meldde het bedrijf dat de omzet in het derde kwartaal met ruim 6 procent was gestegen naar 397 miljoen dollar. De nettowinst kwam op 3,7 miljoen dollar uit, waar een jaar eerder nog een verlies van ruim 21 miljoen dollar de boeken in ging.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!