INretail vraagt kabinet om 400 miljoen extra voor winkelgebieden

INretail vraagt kabinet om 400 miljoen extra voor winkelgebieden

De Impulsaanpak Winkelgebieden is zo in trek dat er veel meer aanvragen zijn dan dat er budget is. De regeling verdient dan ook een doorstart, meent INretail. Het heeft het nieuwe kabinet om 400 miljoen euro extra gevraagd.

Dat bedrag is viermaal zo hoog als de 100 miljoen euro die het vorige kabinet beschikbaar stelde. Het moet winkelgebieden aantrekkelijker maken door bijvoorbeeld betere looproutes, gevelrenovaties en meer groen. Ook moet het leegstand voorkomen.

Sinds de start van de regeling in 2022 konden in 29 dorpen en steden verbeterprojecten starten, meldt INretail. Na 3 toekenningsronden wordt met alle plannen 87.000 vierkante winkelruimte gesaneerd, wordt 50 miljoen euro geïnvesteerd in de openbare ruimte en worden meer dan 4.000 woningen gerealiseerd, waaronder 1.600 sociale huurwoningen en 1.700 betaalbare woningen.

In november wordt duidelijk aan welke projecten en plaatsen de laatste in totaal 22 miljoen euro wordt toegekend.

In de derde en meest recente ronde van 26 miljoen euro hebben 9 gemeenten een bijdrage ontvangen: Apeldoorn (Gelderland), Emmen (Drenthe), Enschede (Overijssel), Nissewaard (Zuid-Holland), Sluis (Zeeland), Someren (Noord-Brabant), Terneuzen (Zeeland), Waalwijk (Noord-Brabant) en Westervoort (Gelderland).

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!