Dr. Martens test inruilservice

Dr. Martens test inruilservice

Het Britse schoenenmerk Dr. Martens test in zijn Britse winkels een nieuwe schoenenrecycleservice. Bij succes kan dit worden uitgerold naar alle vestigingen van het merk, zo meldt Retail Gazette.

Klanten kunnen laarzen van ieder merk dat ze ooit gekocht hebben, inleveren bij de betreffende vestigingen. Zij krijgen dan 20 procent korting op een nieuw paar van Dr. Martens. Van de oude laarzen worden nieuwe schoenen gemaakt.

De proef van Dr. Martens duurt 8 weken. Daarna worden de resultaten bekeken en wordt besloten of het merk hiermee doorgaat. Mogelijk volgen dan ook de Nederlandse winkels met dit programma. Dr. Martens heeft momenteel 7 brandstores in Nederland, voornamelijk in de grote steden.

Dr. Martens zet dit jaar nadrukkelijker in op circulaire initiatieven. Zo lanceerde het Britse merk in maart al het ‘pre-loved’ programma in de Verenigde Staten. Gedragen schoenen kunnen daar worden ingeleverd en worden dan gecontroleerd of gerepareerd. Daarna worden ze weer verkocht. Amerikaanse klanten die hiervan gebruikmaakten, kregen een voucher van 20 dollar van de winkelketen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!