Franse rechter streept klacht Adidas definitief door

Franse rechter streept klacht Adidas definitief door

Adidas heeft de deksel op de neus gekregen van een Franse rechter, die een definitieve uitspraak deed in een zich al jarenlang voortslepende rechtszaak, zo meldt het Franse Fashionnetwork. Het Franse Hof van Cassatie verwierp de klacht van Adidas dat de modemerken Sandro en Isabel Marant herkenbare parallelle zijstrepen gebruiken op sommige items in hun collecties.

Met deze uitspraak komt er een einde aan een rechtszaak die Adidas al in 2018 tegen beide modemerken aanspande. Het Duitse sportmerk deed dit, nadat Sandro en Isabel Marant in 2017 en 2018 tops, broeken en korte broeken op de markt brachten, waarop de gewraakte parallelle zijstrepen waren aangebracht.

Onvoldoende gelijkenis
De rechter oordeelde dat de gelijkenis tussen deze strepen en de strepen van het Adidasmerk onvoldoende sterk was. Bovendien kan de consument volgens de rechter onmogelijk verward raken, omdat de markt van luxe ‘prêt-a-porter’ waarop Sandro en Isabel Marant zich richten duidelijk verschilt van de sportkleding die Adidas maakt.

Adidas staat op zijn strepen en bewaakt het merkbeeld met de drie iconische strepen scherp. Met wisselend succes. In mei dit jaar slaagde het Duitse sportmerk erin om de verkoop te verbieden van een broek van Nike waarop drie strepen staan. In januari 2024 trok Adidas echter aan het kortste eind in de rechtszaak die het in de VS had aangespannen tegen het Amerikaanse luxemerk Thom Browne. Hiertegen ging Adidas in juli dit jaar in beroep bij het hooggerechtshof in Londen.

Adidas wilde verder niet reageren op vragen over het vervolg van de rechtszaken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!