Streepjesstrijd Thom Browne en Adidas gaat verder in Londen

Streepjesstrijd Thom Browne en Adidas gaat verder in Londen

Adidas opent een nieuwe ronde in de streepjesstrijd tegen kledingmerk Thom Browne. Nadat de schoenenverkoper een nederlaag in de rechtszaal in de Verenigde Staten te verwerken kreeg, probeert het bedrijf nu bij het hooggerechtshof in Londen opnieuw zijn iconische 3 strepen te verdedigen.

De strijd tussen Thom Browne en Adidas is inmiddels al jaren aan de gang. De juridische strijd begon in 2021. Adidas vindt dat zijn trademark geschonden wordt en wil dat Thom Browne de strepen op de kleding aanpast, zodat ze minder op die van Adidas lijken.

Begin 2023 sleepte Adidas het merk voor de rechter en eiste 8 miljoen dollar voor het gebruik van streepjes op de kleding. De jury in Manhattan oordeelde toen dat Adidas niet heeft kunnen aantonen dat consumenten artikelen van Thom Browne zullen aanzien voor producten van Adidas. Daarmee kwam een einde aan de rechtszaak.

Naar verluidt heeft Adidas bijna 100 rechtszaken gevoerd en nog eens 200 schikkingen getroffen met betrekking tot het merkrecht rond de strepen. Het meest recente voorbeeld is een rechtszaak tegen Nike, die deels gewonnen werd. Hoeveel het Duitse sportmerk er daarvan heeft gewonnen of in het voordeel heeft geschikt, is niet bekend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!