Moederbedrijf Temu ziet omzet en winst toenemen; waarschuwing groeivertraging

Moederbedrijf Temu ziet omzet en winst toenemen; waarschuwing groeivertraging

PDD Holdings Inc, het Chinese moederbedrijf van Temu, heeft het afgelopen kwartaal omgerekend ruim 4,4 miljard dollar operationele winst geboekt. De omzet kwam uit op omgerekend 13,3 miljard dollar. 

De omzet ligt daarmee 86 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Voor de winst is het een stijging van maar liefstt 156 procent. Waar de groei precies vandaan komt, wordt niet gespecificeerd, maar bekend is dat het platform zich sinds maart dit jaar open heeft gesteld voor verkopers uit Europa en de VS.

Groeivertraging
Ondanks de ronkende cijfers waarschuwt het bedrijf wel dat de groei vertraagt – door onder andere toenemende concurrentie wereldwijd en economische uitdagingen in het thuisland. In het verslag merkt het bedrijf op dat de kosten fors gestegen zijn (met 80 procent), met name door toegenomen fulfilment- en processingvergoedingen. Dit laatste nieuws sorteerde ook gelijk effect op de aandelenmarkt: de koers van het aandeel PDD Holdings daalde met bijna 30 procent.

 

RetailTrends organiseert 14 november de zevende editie van What's Next in Retail Tech in het AFAS Theater. China tech expert Ed Sander neemt de bezoekers mee in de wereld van Temu.
Ook Gordon Smit (Global IT director van Hunkemöller) komt vertellen over de technologische transformatie van zijn bedrijf, trendwatcher Richard van Hooijdonk deelt een kijkje in de toekomst en de Amerikaanse futuroloog Pamela Pavliscak gaat in op de emotionele kant van kunstmatige intelligentie. Voor meer informatie, check de website van het evenement: What's Next in Retail Tech 2024

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!