Amazon bezorgt pakketjes per tram in Frankfurt

Amazon bezorgt pakketjes per tram in Frankfurt

Amazon gaat in Frankfurt am Main bij wijze van proef pakketjes bezorgen per tram.

Met de zogenoemde LastMileTram willen Amazon en de Duitse stad een CO2-neutrale vorm van stadslogistiek onderzoeken. Het voordeel van de tram is dat hiervoor gebruik kan worden gemaakt van de bestaande infrastructuur tussen het centrum van de stad en de buitenwijken.

De Amazon-pakketten worden met elektrische bestelwagens vanuit een distributiecentrum in Raunheim naar de eerste tramhalte aan de rand van de stad vervoerd, waarna ze per elektrische tram naar het stadscentrum worden gebracht. Vanaf daar nemen de bezorgers het op elektrische bakfietsen over en bezorgen de pakketten bij de klanten.

De proef is een initiatief van 'LastMileTram RheinMain V', een researchproject van de Frankfurt University of Applied Sciences, de Verkehrsgesellschaft Frankfurt am Main (VGF) en Amazon. Met het oog op de klimaatdoelen wil Amazon in 2040 volledig CO2-neutraal zijn. De elektrificatie van zijn Europese transportnetwerk speelt hierin een belangrijke rol. De e-commercegigant trekt hier de komende jaren meer dan een miljard euro voor uit.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!