Oud-Jumbo-topman Van Eerd wint eerste rechtszaak van deze maand

Oud-Jumbo-topman Van Eerd wint eerste rechtszaak van deze maand

Oud-Jumbo-topman Frits van Eerd hoeft niet te betalen voor de klassieke auto die hij bij de Drentse autohandelaar Theo E. heeft gekocht. Dat heeft de rechtbank in Oost-Brabant woendag beslist.

Volgens het autobedrijf zou Van Eerd nooit voor het exclusieve voertuig hebben betaald. Daarom eist de partij 155.000 euro. Van Eerd stelde daarop dat hij nooit een deal zou hebben gesloten voor zo'n hoog bedrag, want dat zou de auto volgens hem lang niet waard zijn geweest. Hij blijft volhouden contant voor de auto te hebben betaald. Daar zou een bedrag van 50.000 tot 60.000 euro mee gemoeid zijn.

De rechtbank stelt dat de verkoper te laat naar de rechtbank is gestapt. De verjaringstermijn zou in 2020 al zijn verstreken.

Tweede rechtszaak
Daarmee is de eerste van 2 rechtszaken met Frits van Eerd nu afgehandeld. De strafzaak tegen Van Eerd vindt in Assen plaats, op 16 september. De voormalig Jumbo-topman werd in september 2022 aangehouden en zat dagenlang vast als verdachte in een witwasonderzoek. Bij een inval van de FIOD werd er voor honderdduizenden euro’s contant geld aangetroffen in het huis van Van Eerd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!