Ook VS wil importheffingen voor Shein- en Temupakketten

Ook VS wil importheffingen voor Shein- en Temupakketten

De Verenigde Staten willen de import van Chinese spullen inperken. Net als Europa, wil Amerika af van de 'maas in de wet' waarbij er geen invoerrechten worden betaald onder een bepaald bedrag, meldt Bloomberg.

Doordat Shein en Temu hun pakketten rechtstreeks naar de consument sturen komen zij onder de importtarieven uit. De vrijstelling loopt tot een maximumbedrag van 800 dollar (720 euro). De Amerikaanse ministers ageren nu tegen dit minimumbedrag vanwege de explosieve toename van het aantal pakketten wat zonder tarief binnenkomt in de Verenigde Staten. In 10 jaar is die gestegen van 140 miljoen naar meer dan 1 miljard per jaar.

Europa
Daarmee lijken de Amerikanen het Europese beleid tegen de Chinese webwinkels te spiegelen. De drempel om importbelasting te heffen ligt op ons continent op 150 euro. Die moet volgens de Europese Unie verdwijnen.

Ook grote retailers lieten zich al eerder uit over deze kwestie. Zo noemde Patrick Zahn, ceo van textieldiscounter Kik, het Europese beleid ‘laks’. Hij klaagt over het oneerlijke concurrentieveld, door het gebrek aan deze importheffingen.

Nederland
In Nederland sturen brancheorganisaties als INretail en Thuiswinkel.org ook al aan op de heffingen om het speelgeld eerlijker te maken. De Nederlandse regering kondigde, bij monde van de minister van Financiën, eind juli aan dat Nederland het Europese beleid steunt en zelf deze heffingen ook wil opleggen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!