Amazon-topman haalt werknemers weer volledig naar kantoor

Amazon-topman haalt werknemers weer volledig naar kantoor

Amazon-ceo Andy Jassy wil dat zijn werknemers vanaf januari 2025 weer 5 dagen op kantoor werken. Dit zegt de topman in een open brief aan het personeel.

Tijdens de coronapandemie werd thuiswerken wereldwijd op veel plekken de norm. Afhankelijk van het team waar ze werken, zijn Amazon-werknemers op dit moment verplicht om minimaal 3 dagen per week op kantoor te zijn.

Jassy neemt zijn besluit in het licht van de vraag of de organisatie nog voldoende is ingesteld om te blijven innoveren, samenwerken en verbonden te zijn met elkaar en de bedrijfscultuur om klanten het allerbeste te blijven leveren. Volgens de topman valt op dit vlak nog winst te behalen. “Als we terugkijken op de afgelopen 5 jaar, blijven we geloven dat de voordelen van samen zijn op kantoor aanzienlijk zijn. De laatste 15 maanden waarin we minstens 3 dagen per week terug op kantoor zijn geweest, hebben onze overtuiging over de voordelen alleen maar versterkt”, schrijft de topman.

Amazon brengt de werkplekken terug zoals voor de pandemie, waaronder de hoofdkantoren in de VS. Locaties met flexibele werkplekken, zoals in grote delen van Europa, blijven bestaan. Net als voor de pandemie kunnen werknemers in uitzonderlijke gevallen op afstand werken, bijvoorbeeld als ze hier toestemming voor hebben van hun teamleider.

“We begrijpen dat sommige van onze collega's hun persoonlijke leven zo hebben ingericht dat terugkeren naar 5 dagen per week kantoor de nodige aanpassingen vereisen. Om een soepele overgang te garanderen, zullen we deze nieuwe verwachting per 2 januari 2025 invoeren", aldus Jassy.

Andere organisatiestructuur
In de brief schrijft de ceo ook dat hij de organisatiestructuur wil aanpassen door het aantal managers terug te brengen ten opzichte van het aantal medewerkers. Volgens Jassy vergroot dit 'het gevoel van eigenaarschap van de medewerkers en de snelheid van besluitvorming in de frontlinie'.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!