AGU gered van faillissement door overname

AGU gered van faillissement door overname

Na een mislukte eerdere poging heeft de Alkmaarse Groothandels Unie (AGU) alsnog een overnamepartner gevonden. EcoMotion, eigenaar van Qwic e-bikes, neemt de fietsenwebshop en -groothandel onder zijn hoede.

De overname omvat het gehele bedrijf met zowel het textielmerk AGU als de groothandelsactiviteiten. Volgens de bedrijven blijft hierdoor de werkgelegenheid gewaarborgd, evenals de continuïteit. De financiële problemen van AGU, die nu voorbij zijn, waren met name het gevolg van grote voorraden.

De surseance van betaling die AGU eerder aan moest vragen, is inmiddels door de rechtbank ingetrokken. Er is een schuldsanering volgens de WHOA overeengekomen - een onderhands akkoord tussen een onderneming en zijn schuldeisers. Dat was bij een eerder overnameplan, met een onbekende investeerder, 1 van de redenen waardoor het niet werd doorgezet. 

Qwic
Qwic, het fietsenmerk waaronder Ecomotion valt, maakte begin dit jaar zelf ook een doorstart na een faillissement. Volgens ceo Taco Anema had de retailer het moeilijk doordat de markt voor e-bikes is teruggevallen.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!