E-bikeretailer Qwic maakt doorstart

E-bikeretailer Qwic maakt doorstart

De failliete e-bikeretailer Qwic maakt een doorstart. Het bedrijf maakt bekend dat het deze week zijn deuren weer heeft geopend.

Door welke partij de overname is gerealiseerd, is niet bekendgemaakt. Verschillende media maken melding dat het gaat om een groep investeerders 'die het merk een warm hart toedragen en liefhebbers van het e-bikemerk zijn'. De curator maakte kort na het faillissement al melding dat er interesse was in de e-bikeretailer.

Qwic ging half november failliet. Volgens ceo Taco Anema had de retailer het moeilijk doordat de markt voor e-bikes is teruggevallen. Daardoor konden hoge materiaal- en transportkosten niet worden doorberekend. Ook zou het bedrijf nog een navordering van 12 miljoen euro aan invoerbelastingen hebben.

Het bankroet van Qwic was onderdeel van een reeks faillissementen van e-bikeretailers. De bekendste was VanMoof, dat afgelopen zomer failliet ging. Ook dit bedrijf maakte een doorstart. Het is nog onduidelijk of E-Bike Stores, dat half januari op de fles ging, een doorstart maakt. De curator onderzoekt deze mogelijkheid nog.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!