Massabijeenkomst vakbonden voor betere arbeidsomstandigheden bij Lidl

Massabijeenkomst vakbonden voor betere arbeidsomstandigheden bij Lidl

De FNV organiseert samen met vakbonden uit 16 landen een gezamenlijke bijeenkomst om een Lidl-strategie te coördineren. Het doel is om in al deze landen betere arbeidsomstandigheden te creëren.

Het gaat om vakbonden uit onder meer Duitsland, Spanje, Finland, Tsjechië en Italië, de grote landen waar Lidl actief is. De vakbonden die vrijdag in Amsterdam samenkomen zijn allemaal onderdeel van UNI Global Union, de internationale federatie van vakbonden uit 150 verschillende landen.

Eisen
De FNV zet in Nederland in op 6 procent verhoging van het loon en afschaffing van het jeugdloon. Lidl wil niet verdergaan dan 2 procent en afschaffing van jeugdloon is onbespreekbaar, aldus de vakbond. De oude cao van Lidl met zijn medewerkers liep 2,5 maand geleden op 1 juli af.

Lidl laat in een reactie weten dat het, net als de meeste andere grote supermarktketens, aangesloten is bij de Vereniging van Grootwinkelbedrijven in Levensmiddelen (VGL). De VGL onderhandelt samen met het Vakcentrum over de VGL-cao en de LMB-cao. De Duitse keten benadrukt dat de cao's dus niet alleen voor Lidl gelden, maar voor de gehele supermarktbranche. Over de onderhandelingen doet de supermarkt geen uitspraken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!