Harrods biedt excuses aan voor seksueel misbruik door voormalig eigenaar

Harrods biedt excuses aan voor seksueel misbruik door voormalig eigenaar

Harrods heeft gereageerd op onthullingen over seksueel misbruik door de vorig jaar overleden voormalig eigenaar Mohamed Al-Fayed en biedt excuses aan.

De miljardair wordt door 20 voormalige medewerkers beschuldigd van seksueel misbruik. Vijf van hen zeggen verkracht te zijn door hem, onthulde de BBC deze week. Al-Fayed was van midden jaren tachtig tot 2010 (mede)eigenaar van Harrods.

“We erkennen dat we als bedrijf in deze periode hebben gefaald tegenover onze medewerkers, die zijn slachtoffers waren, en daarvoor bieden we onze oprechte excuses aan”, stelt het Londense warenhuis in een korte verklaring.

“Hoewel we het verleden niet ongedaan kunnen maken, zijn we vastbesloten om als organisatie het juiste te doen.” Zo wijst het bedrijf erop dat er, nadat er in 2023 nieuwe informatie aan het licht kwam over eerdere beschuldigingen van seksueel misbruik door Al-Fayed, een versnelde procedure in het leven is geroepen om meldingen van betrokken vrouwen af te handelen. Deze is nog steeds beschikbaar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!