Post- en pakketbezorgdienst Cycloon gaat reorganiseren

Post- en pakketbezorgdienst Cycloon gaat reorganiseren

Post- en pakketbezorgdienst Cycloon gaat reorganiseren. De belangrijkste verandering is dat het bedrijf zich alleen nog gaat richten op het bezorgen van post en brievenbuspakketten.

Dat betekent dat het bedrijf alle 16 fietskoeriersvestigingen en het centrale pakketsorteercentrum gaat sluiten. Daarbij verliezen 440 medewerkers hun baan. In totaal gaan er 68 voltijds arbeidsplaatsen verloren.

Het bedrijf meldt in een statement dat de pakketbezorgdienst onder druk staat doordat de concurrentie versneld duurzame oplossingen op de markt hebben gebracht. “Omdat de concurrentie door elektrificering inmiddels ook groen bezorgt, is Cycloon niet meer onderscheidend, daalt de omzet, stijgen de kosten en is er te weinig basis voor groei”, aldus het bedrijf in het statement. 

Cycloon werd in 2016 opgericht en Bol heeft een meerderheidsbelang in de koerier sinds mei 2022, na toestemming van de Autoriteit Consument & Markt. Vanaf juli 2023 had het alle aandelen van het bedrijf in handen.  Bol wilde Cycloon overnemen vanwege het feit dat er ‘met de samenwerking meer pakketjes per fiets konden worden bezorgd. Voor Cycloon had het partnerschap als voordeel sneller te kunnen opschalen.’

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!