Bol.com neemt koeriersdienst Cycloon volledig over

Bol.com neemt koeriersdienst Cycloon volledig over

Bol.com neemt alle aandelen over van post- en pakketdienst Cycloon. Negen maanden nadat de eerste koeriers voor de webshop gingen fietsen, verwerft bol.com ook de laatste aandelen van Cycloon.

Het meerderheidsbelang van bol.com in Cycloon werd officieel toen de ACM in mei 2022 groen licht gaf. Het was toen de bedoeling dat bol.com de resterende aandelen in 2026 zou overnemen, maar in overleg werd er besloten hier meer vaart achter te zetten. Naar verwachting zal de transactie van alle resterende aandelen aan het einde van het jaar zijn afgerond. 

Voor bol.com houdt de samenwerking in dat er meer pakketjes per fiets kunnen worden bezorgd. Voor Cycloon heeft het partnerschap als voordeel sneller te kunnen opschalen. 

Het in 2016 opgerichte Cycloon bezorgt inmiddels in heel Nederland. Het bedrijf - met zo'n 950 fietskoeriers - blijft ook na de overname als zelfstandig merk bestaan, met een eigen directie. Het gaat door met de werkzaamheden voor andere klanten, zowel op het gebied van pakketten als post.

Cycloon-ceo Marieke Snoek legt haar rol als algemeen directeur neer. Ook Nick Vreeswijk stapt op als operationeel directeur. Wie de directierollen gaan vervullen, is nog niet duidelijk.

De overname van de resterende aandelen moet nog worden goedgekeurd door de ACM.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!