Bedrijf achter Nederlands fatbikemerk Doppio failliet

Bedrijf achter Nederlands fatbikemerk Doppio failliet

Urban Mobility, het bedrijf achter het Nederlandse fatbikemerk Doppio, is failliet. Oprichter Peter Eiselin noemt als belangrijkste oorzaak het besluit van verzekeraars om geen dekking meer te geven voor fatbikes.

Eiselin schrijft dat in een brief aan de aandeelhouders, die in handen is van persbureau ANP en RTL Z. Doordat de dekking wegviel, viel een groot deel van de markt van Urban Mobility weg. Hierdoor stopten ook leasemaatschappijen met het aanbieden van Doppio's. Onder meer de ANWB en Univé meldden vorig jaar dat het risico op diefstal van fatbikes zo groot is dat ze niet te verzekeren zijn.

De aanhoudende negatieve berichtgeving rond fatbikes hielp ook niet. Zo maken artsen zich zorgen over het grote aantal ongelukken waarbij fietsen met dikke banden betrokken zijn. Het gaat vaak om jonge tieners. Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat een helm verplicht wordt gesteld en eist een verbod voor kinderen onder de 14 jaar. Doppio had volgens Eiselin ook last van 'de toestroom van illegaal geïmporteerde modellen'.

Doppio, dat tweezitter-fatbikes maakt, ging in 2021 ook al failliet. Het maakte een doorstart en haalde later dat jaar geld op bij investeerder Airbridge. Daarnaast leverde een crowdfundingscampagne ruim een kwart miljoen op.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!